Skip to main content

Cine conduce lumea si de ce o face in aceasta maniera?



"Fictions are necessary for the people, and the Truth becomes deadly to those who are not strong enough to contemplate it in all its brilliance. In fact, what can there be in common between the vile multitude and sublime wisdom? The Truth must be kept secret, and the masses need a teaching proportioned to their imperfect reason.”

   ― Albert Pike


     Din pacate, doua categorii de oameni vor fi atrase de de un asemenea titlu: din prima categorie vor face parte cei care sunt numiti  "adeptii teoriei conspiratiei" si bineinteles a doua categorie este formata din "sceptici". Fiecare categorie in parte va crede  despre cealalta ca sunt naivi, neinformati, dupa caz, puerili. Adeptii "teoriei conspiratiei" vor spune despre ceilalti ca sunt oi manipulate...ca Rotschild, ca Rockefeller, unii mai informati vor vorbi si de J.P. Morgan, de Biserica Catolica, altii vor spune ca ei cred in Lucifer care e Satan, dar nu e  Satan. Scepticii la randul lor vor rade in barba(chiar daca sunt proaspat barbieriti si dati cu after shave), de conspirationisti, nici nu vor avea rabdare sa asculte orice explicatie din partea primilor:"hai domne.. nu sunt adeptul, mi se par prostii, de ce ar face, ma indoiesc" si chiar vor intra pe numeroasele bloguri care au titluri de genul"vezi cine conduce din umbra planeta"-(de parca nu ar putea sa o conduca de la soare, dar ma rog, sincer sa fiu si eu sunt adeptul conducerii planetei din umbra si daca ar fi sa o conduc, cred ca as conduce-o un pic dupa zece dimineata si dupa sapte seara). Dar sa revenim la oile noastre( prin oi nu ma refer la oameni manipulati care sunt grupate in turme), asa deci, vor intra pe diferite bloguri conspirationiste ca sa poata sa ridice din sprancene, sa dea din mana(din mana stanga) si sa scrie ca totul este o prostie si etc-apropo voi nu ii vedeti dar va garantez ca ei ridica din sprancene-puteti sa nu aveti incredere in mine cand va spun asta dar cica ar fi facut un studiu niste cercetatori britanici pe tema asta asa ca-case closed. Apropo de ce toata lumea se ia de oi? mi se pare un pic de discriminare si chiar nu as vrea sa para ca e un articol despre biologie, puteam sa zic:"sa revenim la caprele noastre, dar in cazul asta mi se ridica mie... o spranceana.

  Asa-chiar muream dupa un "alineat", deja cred ca am pierdut pe drum trei sferturi dintre conspirationisti si doua sferturi dintre sceptici, pentru ca am parut ca am criticat mai mult conspirationistii, oricum cei care au ramas, sunt inca aici ca s-au dus intre timp la baie sau sa isi ia ceva de mancare si cand s-au intors au mai aparut inca sapte randuri.
     Bine sa trecem la lucruri serioase-dar cu zambetul pe buze, din pacate ca deobicei, in viata nu are dreptate nicio tabara care are ideile duse la extrem si cum zice nentu Hegel in celebra lui metoda dialectica-cum altfel decat hegeliana, exista teza, antiteza si sinteza-sinteza ajungand ca un fel de reglator de sistem si o constanta.Off stiu ca am pierdut si restul oamenilor pe drum-si au mai ramas doar cateva super-modele de la "Victoria Secret" care citesc cu ochii mari, mancand  o coaja de banana dietetica, dar e bun si atat, eee nu e chiar bun ca as parea superficial, ca as pune accent numai pe frumusete si alte chestii de genul.

      Sinteza ar insemna intr-un limbaj colocvial ca adevarul e cumva la mijloc, ca nu au dreptate nici conspirationistii total, nici scepticii total, asa ca uniti-va si deveniti "conspiratiosceptici" . Da cred cu tarie(nu alcool) ca exista o elita, sau ma rog, o asa-zisa elita care conduce Planeta, Luna si vreo doi meteoriti mai apropiati. Oricum sper ca nu ei se auto-denumesc "elita" pentru ca este o vorba daco-romana, inca dinainte de retragerea aureliana, daca e sa ne luam dupa dacopati:lauda de sine, nu miroase a bine-mai ales daca mergi cu RATB-ul:). sau cu vreun taxi fara aer conditionat.

   Da-este o grupare care conduce, care regleaza. De ce se intampla acest lucru? Foarte simplu-pentru ca ei cred ca noi daca am afla adevarul, daca am afla toate pericolele, daca am afla in general adevarul, ne-am insteriza si ghici ce chiar ne isterizam. Cu ce se ocupa un om care care un afla un adevar major? Raspuns:sparge o vitrina cu o bucata de bordura, pe care o ochise de  doua saptamani si fura o pereche de papuci cu un numar mai mic pe care apoi incearca sa il vanda unui vecin care poarte papuci cu cel putin doua numere mai mari ca el, se imbata, tranteste o usa, daca nu e din termopan negru-care e mai scump. Face orice, absolut orice, care pana atunci il caracteriza ca pe un domn/doamna cuminte care e foarte atent sa nu se izbeasca cu carutul in Carrefour, in alt carut, care tine usa cand intra o femeie in scara si se uita cu coada, cozii ochilui la fundul ei. Omul arde de nerabdare sa aiba  macar un motiv sa fie salbatic, de asta veti observa, un om in intimitatea lui face cele mai gretoase lucruri posibile, numai ca poate. Ce fac doi oameni care devin prieteni? Isi permit lucruri gretoase unul cu altul-se scobesc in nas, se scarpina, in fund, isi dau palme pe spate, femeile stau in chiloti, una in fata alteia. De ce? pentru ca prin apropiere, intri in intimitatea lui/ei si intimitatea e locul care prin definitie vrei sa stai in izmene-chiar daca n-ai.

Ce tine un om, inca, sa vrea sa nu doreasca sa stea mereu in izmene? Ce il tine sa nu vrea mereu sa fie in ipostaza-asa zisa "naturala"? Ce il tine sa vrea  sa fie "civilizat"? care bineinteles ca e mai greu, consuma mai multa energie. Il tin punctele fixe din viata lui, de care are grija "Elita", ce inseamna un punct fix?  Un punct fix inseamna, un sens al vietii:pentru unii credinta, pentru unii banii, pentru altul sexul, este acel loc caldut pe care nu vrei sa il pierzi pentru ca stim cu totii:un om care are nu are  nimic de pierdut e periculos, asa ca ar fi ideal ca toti sa avem ceva de pierdut, un om care nu are mintea ocupata se gandeste deobicei la lucruri care il destabilizeaza, daca nu are destul tarie de caracter si majoritatea nu au, din pacate.Atunci isi gasesc, sau le sunt gasite niste linii directoare, in care sa creada, si sa le urmeze, conteaza mai putin adevarul din linia directoare si conteaza mai mult rezultatul.

   Sa vorbim acum  despre "elita", si despre necesitatea ei: cu totii ati auzit de Illuminati(cu doi de l, daca scriam altfel eram de porc), grupul de la bilderberg/roma, propanganda due, francmasoni, mai scriu? Hai sa mai scriu unul:cavalerii de malta ahh si templieri, daca am uitat vreunul sa ma scuze si sa incerce sa domine lumea mai vartos, sa fie mai vizibili, sau sa comenteze la articol. Acu serios, sper sa nu gasesc acasa vreo pentagrama, mazgalita pe gresie, ca pana luni nu ma ating de ea sa o sterg, ma doare spatele de la vreme. Elita este intr-adevar formata din oameni bogati, cercetatori, psihologi etc. Este logic intr-un fel si da, ea este formata in primul rand din oameni care dupa ce sunt oameni mai sunt si altceva, inseamna ca au toate caracteristicile specifice rasei umane, chiar daca wc-ul lor nu este in curte, bineinteles ca educatia te rafineaza, bineinteles ca un covrig cu mac in stomac te face mai stresat decat daca mananci o vita de kobe sau niste icre negre dar preocuparile lor sunt si nobile si malefice, deosebirea, e ca ei pot fi nobili sau malefic cu omenirea tu poti fi cu pisica si asta numai daca o gasesti acasa, anvergura ne diferenteaza.

     Nimanui nu ii place sa fie condus, dar daca ati vazut "Omul Paianjen" la un momendat, bunicul viitorului paianjen ii spune evident..lui Parker "with great power comes great responsibility" adica astia de ne conduc au un pic mai multa treaba decat opt ore pe zi, asa ca va puteti bucura un pic, noi ne preocupam de incalzirea din calorifere si ei de incalzirea globala. Asa e nu i-a pus nimeni, nu i-a rugat nimeni sa se erijeze in tatici, dar mai tineti minte...? Noi ne ocupam cu isterizarea.

      In lume sunt doua modele mari de conducere, dupa parerea mea, axarea pe individ si axarea pe specie. In teorie democratie inseamna ca poporul decide, dar ce te faci cand poporul decide gresit, ce te faci cand o turma de antilope, decide sa treaca prin teritoriul leiilor? Sunt mancate si nu mai are cine fie democrat sau autoritar. De asta acest grup va incerca printre reglaje fine sau mai grosolane sa puna accent pe specie, nu pe individ, pentru ca individul nu poate gandi din afara, individul este subiectiv, el isi va salva pe buna dreptate copilul, sau mama, chiar daca i-ar spune cineva ca
ar disparea Universul. Elita este si ea subiectiva, ca doar e formata din oameni, dar stiind niste lucruri, dupa ce se fura intre ei se vor si uni pentru o problema importanta. Nu vreau sa incep cu chestii ecologiste, sa ne tinem de maini si sa cantam-acum depinde ce maini, ca poate m-as baga un pic, dar(iar, insa,ci) planeta normal, ca e ca un apartament mai mare-cu 3 camere cu care stai impreuna cu alti studenti, te certi de la spalatul vaselor, dar cand vine vecinul si te cearta ca faci galagie te unesti, asa e si cu elita, este o concurenta in interiorul ei, dar in fata unor probleme globale, se uneste pentru a gasi solutii, bineinteles ca solutiile nu sunt simple, cum te-ai astepta. Apropo in ecuatia apartamentului, noi nu suntem studentii din chirie ci suntem animalele de casa, care suntem batuti cand zgariem canapeaua, carora ni se inchide fereastra sa nu sarim de la etaj si etc-chipurile pentru binele nostru, dar nu constientizam.

      Solutiile pentru ca tu-om care alege sa fie normal, sa apreciezi pacea e posibil sa fie razboiul, sa apreciez bunastarea, e foametea, sa te canalizezi, este frica si asa mai departe. Normal ca oricine va tinde sa abuzeze de putere, cand o are. In lume, o grupare de oameni, nu poate fi condusa decat prin tiranie-adica cineva dispune de populatie pentru interesul propriul, despotism luminat-un conducator, sau niste conducatori decid ce e mai bine pentru tine, in mod direct pentru ca se considera ca tu nu stii sa o faci  si prin asa-zisa democratie care e ceva intre tiranie si despotism luminat, sau asa ar trebui sa fie, adica conducatorul sa traga pentru el si poporul pentru el si intersul ar fi la mijloc.
    Aceste grupuri elitiste care se intrepatrund, incearca in teorie sa cuprinda exact cum ii spune si numele, cei mai inteligenti, informati oameni din lume, bineinteles ca in practica e mai greu, pentru e foarte dificil sa definesti un om de valoare, unii vor reusi datorita tupeului( nu se intampla numai in Romania), unii vor reusi datorita norocului si ce e mai grav multi, vor fi doar niste oameni bine pregatiti, extrem de bine pregatiti, dar cu viziuni inguste, de aici si marele probleme ale omenirii.  
Foarte putini oameni chiar si din elita incearca sa aiba o viziune globala asupra lucrurilor, ei vor incerca mai degraba sa se uniformizeze in cadrul unor teorii deja existente-pe care le vor prelucra,  pentru ca si ei au nevoie de un punct fix, unii vor fi numiti conservatori, liberali, neo-liberali, fascisti, socialisti, comunisti. Au nevoie de niste reguli, asa zis divine sau scrise de un om, pe care sa se bazeze. Dar chiar si asa, desi am ajuns la concluzia ca nu sunt mai supra-oameni decat noi, ajungem inapoi la isteria care ne caracterizeaza. Da intr-adevar suntem manipulati, dar nu cred ca ne manipuleaza nimeni cand alegem sa nu stim nimic, sau sa citim ceva fugitiv despre si apoi sa ne uitam pe prosport sa vedem cine a castigat campionatul la fotbal( precizarea la fotbal e facuta pentru modele de la Victoria Secret). In plus, e bine, sa contesti, sa fii nemultumit, ca Rotschild face si drege ca nu stiu mai cine, as fi de-acord sa nu ne mai conduca un grup, fie el si restrans-dar as vrea si solutia de dupa, nu sa dam jos pe cineva ca sa conduca unul mai flamand si mai tiran.
 Intr-adevar exista cateva familii care detin majoritatea economiei globale, dar dupa cum am mai scris, in afara lor mai sunt tot felul de oameni care exceleaza intr-un fel  sau altul la un nivel foarte inalt, normal ca sistemul e dominat de nevoia de bunastare, dar credeti-ma in intalnirile lor nu discuta despre cum sa mai facem sa le luam 100 de euro amaratilor, pentru ca pot face asta si fara intalniri pompoase. Aici gresesc conspirationistii-pentru ca duc in ridicol motivele, da vor vrea sa te manipuleze, pentru ca din studii, din experimente, ei stiu ca tu vei reactiona violent la anumite lucruri, Din experienta se stie ca de exemplu omenirea nu apreciaza pacea, nu apreciaza conducatorii, care fac totul pentru popor. Sa nu mai fim ipocriti, cei mai mari conducatori, cei mai iubiti au fost cei care au cucerit(au omorat-normal), nu cei care ne-au oferit pace, asta spune multe despre felul omenirii de a fi, in gena noastra suntem facuti mereu sa fim nemultumiti, sa actionam numai la stimuli de moment si atunci e nevoie  din partea lor de tot felul de "lovituri cu manta", de pregatiri, ne pregatesc de 50 de ani ca sa aflam ca exista extraterestri si chiar si azi cu atatea filme, discutii care sunt facute sa ne obisnuiasca, azi daca s-ar spune oficial asemenea lucru si probabil s-ar distruge anumite mituri religioase etc, e posibil sa fie revolutii, sinucideri in masa, razboi civil etc. Asta face omul cand i se schimba toate lucrurile pe care le avea ca baza.

  Bineinteles ca si cei din elita fac greseala clasica: nu mai stiu exact cum gandeste un individ din afara lor si e foarte posibil sa ne subestimeze capacitatea de reactie dar si in acelasi timp si noi la cel mai mic bazait de musca incep sa ne isterizam si sa ne crizam, poate ca ar fi timpul sa nu mai reactionam ca turme si aici nu ma refer la manipulari ci la faptul ca in cadrul unei multimi mereu se aud cel mai tare cei cu capacitatea mintala cea mai joasa. Cand vedem oameni mai inzestrati care ne pot face un bine, poate ca ar fi bine sa nu ne mai urcam pe spatele lor, sa ii umilim.
 Va plangeti ca ca cei care conduc planeta, detin si economia, este normal pentru ca daca ar fi saraci, i-ati devora, i-ati devora, fara sa dati solutii in schimb, pentru un bine de moment.
 Uitati cum reactionam la globalizare:normal ca se ascund multe lucruri nelalocul lor dar dati alta solutie, pana la urma nu e normal, ca omenirea sa se uneasca? pe acelasi principiu prin  care provinciile s-au unit ca sa formeze o tara..satele sa formeze o comuna, comunele sa formeze un oras si asa mai departe. In momentul cand am constientizat ca suntem pe o planeta, am inceput sa fim pamanenteni, pamantenii se raporteaza la Univers prin caracteristici comune nu prin diferente,probabil in viitor printr-o limba stiuta de toti pentru facilitarea comunicarii.

 Acum sunt chinurile facerii, e foarte dureros, sunt cele mai mari diferente din istorie intre copilaria parintilor nostri si copilaria noastra,  Se pune problema foarte serios de continuitate ca specie, mereu a fost un pericol sa disparem, dar atunci nu eram atat de constienti de ce am putea deveni, eram niste copii nestiutori pe scara ecolutiei, acum suntem niste adolescenti, in care se formeaza intelepciunea ce se lupta inca cu instinctele rebele care ne pot omori
  Inca nu avem mijloacele necesare ca specia sa paraseasca planeta unde ne-am format, entuziasmul nostru incepe sa scada, entuziasmul ne-a facut sa crestem pana azi,. Este un prag mare de sarit, asa ca nu mai trageti in toate partile. Daca cineva s-ar uita la filmul evolutiei noastre ar vedea in acelasi timp o mare diferenta intre ce eram dar si o mare asemanare, visam la stele-pe buna dreptate dar avem inca obiceiuri antice. Uitati-va la inchisori de exemplu, repet, visam la stele, teoretizam dar inca nu am gasit alta solutie pentru cei care incalca normele sociale decat sa ii izolam de societate, in spatele unor bare de fier ca sa devina si mai animale decat sunt,
   Mereu se spune ca suntem prea multi, nu e adevarat, din mintea fiecarui copil care ar putea sa nu existe-pentru ca suntem prea multi, ar putea veni o idee care al salva lumea, ar schimba lumea.

 Modelul Terrei este ca modelul unei familii, cand este familia fericita? Cand copilul poate sa plece de acasa sa isi formeze alta familie la randul lui, desi durerea in special a mamei e mare, asa ca nu vom fi copti ca specie pana cand nu vom putea face acelasi lucru, sa parasim Terra pentru colonizarea altor planete, numai ca atunci intr-adevar se va schimba si denumirea speciei noastre-nu vom mai fi oameni-vom fi zei, nu vom mai adula, vom fi adulati, vom invata alte specii sa devina la randul lor zei, dar pana atunci, nu uitati de prag, multi se impiedica de el.


Voiam sa inchei cu sintagma"in timpul scrierii acestui articol, nu a fost dominat nicio lume" da cine stie....Apropo daca inca mai citeste vreun model de la Victoria Secret...poate imi da si mie un numar, sau nu stiu, eventual un beep, daca e pe orange:).

Popular posts from this blog

Idiotul util

Eroul zilei de astăzi nu este nici Joe Biden, nici Putin și nici măcar Zelenski, este un personaj colectiv, este o îmbinare dintre mai multe animale și om(doar câteodată). Îl vedem cum trăiește și se înmulțește peste tot. Are copite de oaie, ochi blajini de căprioară și mușcătura de leu, dacă il contrazici. El este "Idiotul Util", face parte din specia Idioților, dar il puteți diferenția prin răgetul specific și puternic pe care deseori îl transcrie pe facebook. Vocabularul lui este sărac, repetitiv, majoritatea specialiștilor au conchis faptul ca acest limbaj face parte din grupul proto-lozincilor. In perioada de rut scoate mai des mugetul: "ești un prost" și mai rar "n-ai habar". Având in vedere că este considerată o specie invazivă, expertii au sfătuit populația să țină o distanță de minim trei metri, poate chiar spre patru dacă este posibil, iar comisiile abilitate au decis ca "ici și colo" să fie plasate panouri cu mesajul:" Nu hrăni

Ce am înțeles în această perioadă:

   Ce am înțeles eu în această perioadă?     Am înțeles cum se instituie o dictatură, observând acest lucru pe viu. Autorii lucrărilor istorice care scriu despre regimuri dictatoriale par foarte intransigenți cu privire la lipsa de revoltă a populațiilor înrobite, dar este foarte probabil ca ei înșiși să nu recunoască semnele unei dictaturi în care ar trăi sau dacă ar recunoaște, probabil nu ar reacționa. În consecință, lupta impotriva dictaturii e importantă doar în timpul ei, nu la 30 de ani după. Ce mai contează să le dăm dreptate vocilor care au tras un semnal de alarmă, după, dacă răul este deja făcut? În speranța că vom recunoaște urmatoarea încercare de înrobire? Vi se pare că am învățat ceva? Nu, mai degrabă citim despre perioadele negre din istoria noastră, ne mirăm, ne oripilăm, dar după aia facem fix la fel ca cei dinainte. Încă ceva, nimeni dintre dictatori nu îți va spune că trăiești într-un regim dictatorial, este treaba ta să înțelegi limitele și să acționezi.  Toți îți

Definitia prieteniei

          Nu poti defini ceva ce nu exista, sau ma rog poti defini ceva ce exista doar in imaginatia oamenilor, facand o descriere a ceea ce isi imagineaza, nu a ceea ce este de fapt. Am revenit asupra faptului ca nu poti defini ceva ce nu exista pentru ca mi-a venit in minte un cuvant:"klingonian". Toata lumea stie ce este, toata lumea il poate descrie, in mare, unii au inventat si limba klingoniana, dar toata lumea stie ca nu exista-sau ma rog, este foarte posibil ca unii sa il creada la fel de real ca si democratia in care traiesc:). Pornind de la definita binecunoscuta a klingonianului, sau ca fim completi, ne putem duce si spre romulan, putem incerca sa definim si prietenia. Prietenia in conceptia publicului avid de dezamgiri si de discutii de genul"eheee cate am facut eu pentru el/ea" este o "institutie" in care intalnesti un om, sau mai multi si oamenii aceia te ajuta la greu, ca doar nu la bine, iti sunt aproape, se sacrifica si alte